Különleges ruhapróba jótékony sztárokkal

Különleges ruhapróbán vettek részt a sztárok: a Mozdulj! Közhasznú Egyesület jótékonysági estjének divatbemutatóján fellépő hírességek először találkoztak azokkal a ruhakölteményekkel, melyben a gálán vonulnak kifutóra. Vágó Bernadett, Teszári Nóra, Krizbai Teca, Demcsák Zsuzsa, Horgas Eszter, Müller Attila és a R. Kárpáti Péter izgatottan próbálgatta a népszerű magyar divattervezők által megálmodott ruhakölteményeket.

Horgas EszterNem mindennapi eseményre készülnek hazánk hírességei: a Mozdulj! Közhasznú Egyesület november 16-ai jótékonysági gálaestjének apropója ugyanis a divat. A rendezvényen hét neves hazai divattervező erre az alkalomra készített kollekcióját mutatják be amatőr és profi, egészséges és fogyatékossággal élő modellek, köztük ismert emberek.
A sztárok a napokban találkoztak először azokkal a különleges kollekciókkal, melyeknek egy-egy darabját a jótékonysági gálaest kifutóján viselnek majd. A hölgyek lelkesedéssel válogattak a szebbnél szebb ruhakölteményekből, a divattervezők pedig mértek, alakítgattak, igazgattak, hogy a végeredmény tökéletes legyen.
„Minden olyan kezdeményezés zseniális, amiben fantázia van és, amiből kitűnik az, hogy egyek vagyunk – a divat és a szépség pedig önmagában csodálatos dolog. Ezért mondtam örömmel igent, amikor felkértek, hogy szerepeljek a divatbemutatón, ráadásul ilyen csodás ruhában öröm végigsétálni a kifutón” – mesélte Horgas Eszter fuvolaművész, aki Szépkuti Gabriella egyik flitteres, földig érő ruhájában tündökölt a ruhapróbán.
Teszári Nóra különösen érzékeny az integráció témakörére, ugyanis húga évekkel ezelőtt kerekesszékbe kényszerült, így a család saját bőrén tapasztalja meg az elfogadás fontosságát.

Teszári Nóra„Nagyon örültem, amikor felkértek modellnek, különösen annak, hogy a testvéremmel együtt jelenünk meg a kifutón. Nagyon büszke vagyok Eszterre, mert a nehéz helyzet ellenére is nagyon derűs és bizakodó egyéniség, aki igazi példakép lehet. A próbán már a ruhámat is kiválasztottuk: egy olyan izgalmas alkalmi darabot, melyen a most trendi állatmotívum és absztrakt minta keveredik egymással – mindez egy elképesztően elegáns kompozícióban” – mesélte lelkesen Nóra, aki Szépligeti Ágnes kollekciójából találta meg a számára tökéletes estélyit.
A jótékonysági est házigazdája R. Kárpáti Péter lesz, aki bár a kifutón nem vonul fel, szívesen próbálta fel a divattervezők kollekcióinak egy-egy darabját.
„Sokan tudják rólam, hogy van egy igen erős karitatív oldalam, így megragadok minden alkalmat, amikor számomra fontos és általam jónak tartott ügyek mellé állhatok. Nem hiszem, hogy hírességként kötelességem lenne bármilyen jótékonysági eseményen részt venni, de hozzám emberileg közel áll az, hogy másokon segítsek” – árulta el a színművész.
Demcsák Zsuzsa az est fővédnökeként működik közre az eseményen. A TV2 műsorvezetője, amikor teheti, szívesen segít, az ismerőseivel létre is hozott egy alapítványt, Társ a bajban néven.
„Hazánkban kevés olyan kezdeményezés van, ahol az ép- és fogyatékos világ találkozhatna egymással, pedig ez a kulcsa annak, hogy az emberek elfogadóbbá váljanak. Remek kezdeményezésnek tartom az integrált divatbemutatót, hiszen az ilyen eseményeken keresztül lehet az egészséges emberekhez közelebb hozni a fogyatékkal élők világát, hogy felhívjuk arra a figyelmet, hogy ők is teljes értékű tagjai a társadalmunknak” – mondta Demcsák Zsuzsa.
Az esemény időpontja és helyszíne:
Jótékonysági gálaest az integráció jegyében
2013. november 16. (szombat), 19:00 óra
Duna Palota – Bálterem, Budapest V.ker., Zrínyi u. 5.
További információ:
http://mozduljegyesulet.blog.hu/

Related Posts

Integrált divatbemutató és fél millió forint adomány a jótékonysági gálaesten

Gyönyörű modellek, remek hangulat és fél millió forint adomány – ez a mérlege a jótékonysági gálaestnek, melyet a Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervezett, hogy a befolyt…

Jótékonysági akció fogyatékos gyermekeknek

Az elomagazin jótékonysági akciót indít nevelőotthonban nevelkedő, fogyatékossággal élő gyermekek számára. Kérünk mindenkit, hogy aki tud, segítsen.

Tedd ki a polcra életed koncertjét, és támogasd a daganatos gyermekeket!

Négy év után újraindul a Bin There és a Budapest Park közös projektje. Ennek lényege, hogy olyan zenekari “szemetet” zárnak palackba, ami a rajongók számára…

A Scitec Frissitő Kommandó ezúttal a futárokat lepte meg

Amellett, hogy a Scitec elkötelezett az egészséges életmód mellett – legyen szó mentális vagy fizikai egyensúlyról – időről időre fontos társadalmi és szociális ügyeket is…